Δευτέρα

παιδικό δωμάτιο και ασφάλεια, παιδικό δωμάτιο συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές 


Ασφαλές παιδικό δωμάτιο

Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια. Οι επιλογές σε υλικά, έπιπλα και αξεσουάρ, χρώματα η ταπετσαρίες αλλά και ότι άλλο χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο και ασφαλή χώρο για το παιδί σας είναι πλέον τόσες πολλές ώστε συχνά προκαλούν σύγχυση.

Πριν από την τελική επιλογή σας λοιπόν βεβαιωθείτε πως είναι κατάλληλα για το παιδί σας και δεν θα προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες η ακόμη και ατυχήματα.

Μια καλή ιδέα που θα σας βοηθήσει είναι να έχετε μια λίστα με τα ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν όταν έρθει το μωρό.

Όπως,τα χρώματα που θα βάψετε το δωμάτιο, τα έπιπλα, πάρκα, στράτες, καρεκλάκια, υφάσματα, κουρτίνες, χάλια κ.λ.π, πρέπει να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες προδιαγραφές.

Άλλωστε, τα καλά μελετημένα προϊόντα οφείλουν προσδιορίζουν και να διαθέτουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν την καλή υγεία του παιδιού και τη σωστή σωματική του διάπλαση.

Η πλήρης ενημέρωση για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι η εγγύηση για την καλή υγεία του παιδιού σας αλλά και για την ποιότητα της κατασκευής για αυτό και αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω.

Υλικά και χρώματα στο παιδικό δωμάτιο 

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τη κατασκευή και το βάψιμο του παιδικού δωματίου θα πρέπει να είναι άβλαβη και κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρήση.

Αποφύγετε τα υλικά άγνωστης προέλευσης και τα no name προϊόντα, αφού σε περίπτωση ανάγκης δε ξέρετε που να απευθυνθείτε.

Προτιμήστε τα άοσμα υλικά, όπως μπογιές και κόλλες, η τα οικολογικά, που προέρχονται από άβλαβη υλικά και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού σας.

Όσον άφορα στις βαφές, να γνωρίζετε ότι τα πιο ανοιχτά χρώματα είναι λιγότερο βλαβερά, ενώ τα σκουρόχρωμα περισσότερο, αφού περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες χρωστικών ουσιών.

Προσοχή στις τοξικές βαφές που είναι επικίνδυνες για το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού σας, αλλά και σε εκείνες που ξεβάφουν και φθείρονται. 


περισσότερα για τα παιδικά δωμάτια στα  ΟΝΕΙΡΟΔΩΜΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου