Τρίτη

Διακόσμηση, Δάπεδο και σκάλα

Για να διαλέξετε επενδύσεις για τα δάπεδα και τις σκάλες θα πρέπει να συνυπολογίσετε αισθητικούς και πρακτικούς παράγοντες.

Σε ένα χώρο όπως το χωλ,για παράδειγμα,ο οποίος ''πατιέται'' πολύ, ενδείκνυται ένα ανθεκτικό υλικό που δεν λερώνεται εύκολα,ενώ για τη σκάλα είναι προτιμότερο να επιλέξετε υλικά που δεν γλυστράνε για να αποφύγετε δυσάρεστα ατυχήματα.

Απο την άλλη το χρώμα του δαπέδου,όσο και αν δεν το συνειδητοποιεί κανείς αμέσως,επηρεάζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη συνολική χρωματική εντύπωση που δίνει ένας χώρος,γι αυτό είναι καλό να προτιμήσετε εύκολες και ουδέτερες αποχρώσεις που δεν θα σας περιορίσουν στο μέλλον αν θελήσετε να κάνετε αλλαγές στους τοίχους.

Για τη σκάλα,ο γενικός κανόνας λέει,αν δεν είναι ίδια,τουλάχιστον θα πρέπει να δένει με το δάπεδο των χώρων που ενώνει.Αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά στο δάπεδο και άλλα στη σκάλα αρκεί η υφή και το χρώμα τους να συνδυάζονται αρμονικά.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ξύλο,διαλέξτε ξυλεία καλής ποιότητας,ειδικά επεξεργασμένη με το κατάλληλο βερνίκι για αυξημένη προστασία απο την υπεριώδη ακτινοβολία,τη φωτιά,την υγρασία,τους μύκητες και τα έντομα.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα,

    Μια ακόμα πολύ καλή επιλογή για διακόσμηση δαπέδου σκάλας και τοίχου είναι η πατητή τσιμεντοκονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή