Τετάρτη

Ζωγράφος

Μελίνα Αναγνώστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου διέμεινε ως την ηλικία των δεκατριών.
Το έμφυτο ταλέντο της ανιχνεύθηκε στην παιδική ηλικία.

Στην τρίτη τάξη του δημοτικού βραβεύτηκε σε διπλό διαγωνισμό ζωγραφικής όλων των τάξεων του σχολείου.

Δώδεκα ετών βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με δίπλωμα τιμής από την επιτροπή του ελληνικού επιτελείου Ναυτικού.

Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής, φοίτησε στην Καλών τεχνών και παράλληλα εργάστηκε δημιουργώντας τοιχογραφίες σε παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους..

Διατήρησε εργαστήρι ζωγραφικής για δώδεκα χρόνια, όπου εκτός από τις τοιχογραφίες, ασχολήθηκε και με την αναπαλαίωση – επιζωγράφιση παλαιών  επίπλων και σεντουκιών, επίσης ασχολήθηκε με την μικρογλυπτική σε διάφορες επιφάνειες, καθώς και με δημιουργίες βιτρω για παράθυρα, πόρτες, παραβάν, οροφές και άλλα.

Δημιουργώντας εξαιρετικά έργα τέχνης, έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπου και διακρίθηκε για το πολύπλευρο ταλέντο της.

Πραγματοποίησε δύο ατομικές εκθέσεις με πίνακες ζωγραφικής ,που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και αναφέρθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με άριστες κριτικές.

Έλαβε μέρος σε σεμινάρια ζωγραφικής και αγιογραφίας και ασχολήθηκε επίσης με την κατασκευή τρισδιάστατων σκηνικών για θέατρο, σχολεία, εκθεσιακά περίπτερα κτλ.

Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη με τον γιο της Ερρίκο Αμβραζή (interior designer), όπου μαζί με αρχιτέκτονες,  πολιτικούς μηχανικούς και άλλους πολύτιμους συνεργάτες, δημιούργησαν την ArtDesignGroup, ομάδα ζωγραφικής και διακόσμησης, αναλαμβάνοντας έργα σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου