Σάββατο

Επενδύσεις - Τα πιο διαδεδομένα υλικά

Ένα σπίτι δε μπορεί να ζήσει χωρίς αυτές.Απαραίτητες για πρακτικούς αλλά και για αισθητικούς λόγους,οι διάφορες επενδύσεις καλύπτουν τα δομικά στοιχεία προστατεύοντας απο τις φθορές και τις καιρικές συνθήκες,διαμορφώνουν την αισθητική του χώρου και μας δίνουν τη δυνατότητα να διορθώσουμε ατέλειες η να πετύχουμε το διακοσμητικό αποτέλεσμα που μας αρέσει.


Γρανίτες
Εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό.Χρησιμοποιείται στα δάπεδα,τις σκάλες,το τζάκι αλλά και σε τμήματα των τοίχων για συγκεκριμένα διακοσμητικά αποτέλεσματα.
Γυαλί
Ταιριάζει ιδιαίτερα σε χώρους με μοντέρνο στυλ.Η σύγχρονη ανθεκτική εκδοχή του χρησιμοποιείται σε σκάλες και τζάκια.
Γυψοσανίδες
Επενδύουν τοίχους,οροφές και τζάκια.Καλύπτουν ατέλειες η εγκαταστάσεις,όπως τα καλώδια του φωτισμού και προσφέρουν ηχομόνωση η θερμομόνωση.
Καθρέφτες
Τοποθετούνται στους τοίχους,τα φύλλα ντουλαπιών η το τζάκι για να δώσουν φως και βάθος στο χώρο.
Μάρμαρο
Διαχρονικό υλικό που ντύνει τα δάπεδα,τις σκάλες,το τζάκι και τους τοίχους, ιδιαίτερα στο μπάνιο.
Μοκέτες
Απο μαλλί,απο συνθετικά υλικά η απο φυσικές ίνες οπως το σιζαλ η το seagrass αποτελούν μια οικονομική και αρκετά πρακτική λύση για τα δάπεδα των εσωτερικών χώρων και τις σκάλες.
Ξύλο
Ζεστό και πολυτελές,το ξύλο-ανάλογα με το είδος και το χρώμα-ταιριάζει παντού.Στα δάπεδα και τις σκάλες των εσωτερικών η εξωτερικών χώρων αλλά και στο τζάκι υπό μορφή μπουαζερί.
Πέτρα-σχιστόλιθος
Στη φυσική μορφή τους οι πλάκες απο πέτρα η σχιστόλιθο είναι ιδανική επένδυση δαπέδου για ορισμένες παραδοσιακές η εξοχικές κατοικίες.Στις πιο σύγχρονες,επερξεγασμένες μορφές,όπως πλάκες απο αναδομημένη πέτρα η βότσαλα,δένουν αρμονικά και στους πιο μοντέρνους χώρους
Πλακάκια
Κεραμικά η cotto,σε μεγάλο σχήμα η σε ψηφίδες,προσφέρονται σε διάφορα είδη για να καλύψουν τοίχους,δάπεδα,σκάλες και τζάκια.Ταιριάζουν με όλα τα στυλ και δημιουργούν διαφορετικά διακοσμητικά αποτελέσματα.
Φύλλα
Απο μέταλλο(αλουμίνιο,ατσάλι,inox,κλπ.)η απο συνθετικά,πολυκαρβουνικά και άλλα υπερσύγχρονα υλικά,γίνονται επένδυση στους τοίχους και το τζάκι.