Δευτέρα

Όταν η Τέχνη και η ''μαστοριά'' συναντώνται!

Εκτός απο την ανακαίνιση που αναλαμβάνουμε έξ'ολοκλήρου,πολλές φορές μας καλούν είτε για μερική ανακαίνιση χώρου,είτε για να διορθώσουμε κάποιες κακοτεχνίες άλλων συνεργείων όπως αυτή εδώ,όπου ο συγκεκριμένος ''τεχνίτης'' έκρινε ότι ο σωλήνας του απορροφητήρα θα έπρεπε να βγεί απο το πλάΐ,αδιαφορώντας για το αντιαισθητικό αποτέλεσμα.Έτσι οι ιδιοκτήτες μας τηλεφώνησαν προκειμένου να βρούμε λύση χωρίς να ανοιχθούν άλλες τρύπες στους τοίχους.

Βλέπετε στις φωτογραφίες το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ.
Στην πρώτη φωτογραφία έγινε μία υποτυπώδης επεξεργασία  για να καταλάβετε πώς ήταν ΠΡΙΝ την δική μας αισθητική παρέμβαση.

ΙΔΟΥ το ΠΡΙΝ 
με τον εύκαμπτο σωλήνα να βγαίνει απο το πλάΐ του απορροφητήρα

ΙΔΟΥ και το ΜΕΤΑ
Με την τεχνική της μικρογλυπτικής και επιζωγράφισης μεταμορφώσαμε τον σωλήνα του απορροφητήρα σε κλαδί δέντρου.Η όλη εργασία έγινε με έμφαση στην λεπτομέρεια έτσι ώστε ο σωλήνας να μοιάζει σαν πραγματικό κλαδί και να μην ξεχωρίζει από τα αληθινά κλαδιά δέντρου.Επειδή αυτή η κατοικία εξωτερικά έχει κήπο με δέντρα,θέλαμε να φανεί σαν φυσική συνέχεια του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου και να μοιάζει ότι το κλαδί έχει τρυπήσει τον τοίχο και έχει εισχωρήσει στο σπίτι γι αυτό επεκτείναμε τα ''κλαδιά'' έτσι ώστε να αγκαλιάζουν τον απορροφητήρα.Οι ιδιοκτήτες πραγματικά ενθουσιασμένοι δεν πίστευαν στα μάτια τους και αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς.

Πέμπτη

Πράσινες συμβουλές

Τι πρέπει να ξέρετε για τα καταλανωτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας

Ο ποιοτικος έλεγχος ενός προϊόντος απο την ΕΕ αποτελεί  βασικό στοιχείο για την αγορά του.Η διαδικασία περιλαμβάνει την τυποποίηση (καθορισμός κανόνων για την παραγωγή,τη σύνθεση και τις ιδιότητες του προϊόντος βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας) και την πιστοποίηση (συμμόρφωση με τις προδιαγεγραμμένες απαιτήσεις, π.χ στην Ελλάδα ηλεκτρικές συσκευές πιστοποιεί μεταξύ άλλων και η DSQ Hellas).

Ειδικά οι ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία,πλυντήρια κτλ.) θα πρέπει να διαθέτουν σε εμφανές σημείο μια ετικέτα στην οποία  αναγράφονται η επωνυμία και ή το εμπορικό σήμα του προμηθευτή και το μοντέλο.Η ίδια ετικέτα πιστοποιεί και τον ποιοτικό έλεγχο τους.


Επάνω στην ετικέτα αναγράφεται η ενεργειακή κατανάλωση των συσκευών με ειδική κλίμακα ενεργειακής απόδοσης απο το Α ως το G. Η διαβάθμιση αυτή αντιστοιχεί στα παρακάτω χρώματα: πράσινο,κίτρινο,πορτοκαλί και κόκκινο.Η κατηγορία Α (πράσινο) αντιστοιχεί στη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία της συσκευής, ενώ η G (κόκκινο) στη μέγιστη.Επιπλέον αναγράφεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της συσκευής σε κιλοβατώρες.(kWh).


Το σήμα Energy Star, το οικολογικό <<μπλέ αστέρι>>, είναι ένα σύμβολο ποιότητας, που απονέμεται σε συσκευές πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.


Επιπλέον στην ετικέτα αναγράφονται και άλλα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά : στα πλυντήρια, για παράδειγμα,αναφέρεται η ποιότητα πλύσης και στιψίματος σε κλίμακα πάλι απο το Α ως το G καθώς και η κατανάλωση νερού.


Τέλος,αναγράφεται το επίπεδο του θορύβου,ο οποίος μετριέται κατά περίπτωση σύμφωνα με την οδηγία 86/594/ΕC.


Τα προϊόντα που φέρουν το κοινοτικό οικολογικό σήμα Eco Label (άνθος) έχουν ελεγχθεί απο ανεξάρτητους φορείς με αυστηρά οικολογικά κριτήρια.Το σήμα αυτό αφορά όλα τα προϊόντα εκτός από τρόφιμα, ποτά, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό.

Τετάρτη

Ανακαίνιση Διακόσμηση Ζωγραφική σε Θαλασσοταβέρνα

Η τοιχογραφία σε εξέλιξη








Copyright © 2013-All Rights Reserved

ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ !

Το προσωπικό γούστο δεν είναι πάντα αρκετό για ένα αρμονικό αποτέλεσμα στην ανακαίνιση και διακόσμηση χώρου.
Δείτε τα σημαντικότερα ατοπήματα που διαπράττονται όταν διακοσμείτε μόνοι σας τον χώρο σας.

1.Έλλειψη βασικού σχεδίου
Συνήθως προσπαθείτε να εφαρμόσετε κάθετι που βλέπετε στις σελίδες των περιοδικών,με αποτέλεσμα έτσι να μπλέκεστε ακολουθώντας πότε τη μια κατεύθυνση και πότε την άλλη.
Είναι σημαντικό να έχετε προαποφασίσει το ύφος του χώρου σας και να μείνετε πιστοί σε αυτό.Αναπάντεχοι συνδυασμοί είναι καλό να υπάρχουν αφού οι εκπλήξεις είναι το ζητούμενο της διακόσμησης.Αλλά για να σπάσεις τους κανόνες πρέπει πρώτα να τους γνωρίζεις.

2.Αναλογίες
Οι σωστές αναλογίες καθορίζουν το decor.Η τήρηση τους είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα στριμώχναμε ποτέ ενα king size κρεβάτι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.Επίσης,τι να την κάνεις την design τραπεζαρία όταν τα πόδια των συνδαιτυμόνων δεν χωράνε κάτω απο το τραπέζι;Ο όγκος και το ύψος των επίπλων σε σχέση με τις διαστάσεις του δωματίου είναι καθοριστικά για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

3.Μη παίρνετε αποφάσεις με βάση τη ζωή των άλλων
Η ιδεατή πραγματικότητα πολλές φορές δεν έχει σχέση με το δικό σας τόπο ζωής ούτε με την καθημερινότητα σας,έτσι πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι λύσεις δυσλειτουργικές που δυσκολέυουν την ζωή σας.Ένα σπίτι πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων του,πανω απ'όλα.Μάθετε να αξιολογείτε ρεαλιστικά τις ανάγκες σας,προτού πάρετε οριστικές αποφάσεις


4.Έντονα χρώματα παντού
Τα πολλά και έντονα χρώματα αποπροσανατολίζουν,κουράζουν,περιορίζουν.Βέβαια δεν χρειάζεται να φοβάστε τα τολμηρά χρώματα και ούτε είναι λύση να βάψετε όλο το σπίτι άσπρο επειδή δεν μπορείτε να βρείτε άκρη με τις αποχρώσεις.Ένα ασφαλές τρικ είναι μια ομοιογενής παλέττα,που περιλαμβάνει διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος για ένα αποτέλεσμα ζεστό και φωτεινό.Οι έντονες αποχρώσεις καλύτερα  να περιοριστούν μόνο σε ένα τοίχο.Το ίδιο ισχύει και για τις έντονες ταπετσαρίες.

5.Μην ''τεμαχίζετε'' τους ενιαίους χώρους
Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη συνάφεια και τη συνέχεια ενός ανοιχτού χώρου.Αυτό φυσικά δεν αποκλειεί τη χρήση καποιων διαχωριστικων που οριοθετούν τις διαφορετικές λειτουργίες.Για παράδειγμα μπορείτε να αντικαταστήσετε με μια μοντέρνα νησίδα το άχαρο ψηλό πάσο που απομονώνει την κουζίνα.Σε γενικές γραμμές η διαφάνεια σε διαχωριστικά και άλλες επιφάνειες επιτρέπει σε κάθε ενιαίο χώρο να ''ανασαίνει''.

6.Εμπόδια
Έπιπλα,επιπλάκια και πολλά ανικείμενα κάνουν το χώρο να ασφυκτιά.Στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο χάνουν την ομορφιά τους και δημιουργούν ένα κομφουζιο.Γι αυτό αν η πρόσβαση στο σαλόνι σας   γίνεται με.....σλαλομ,ξεκινήστε την επιχείρηση less is more δημιουργώντας ελεύθερους χώρους ΄ώστε να κινείστε αβίαστα.Όσο κλισε και να ακούγεται,η απλότητα η φινέτσα και η ποιότητα αρκούν για ένα όμορφο σπίτι.

7.Παρορμητικές αγορές
Οι παρορμητικές αγορές είναι συχνά άστοχες και έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα γι αυτό έχετε συνέχεια κατα νου τις δυνατότητες του χώρου σας.;Έπιπλα που βρίσκεται σε δελεαστικές τιμές απο το internet είναι άσκοπες αγορές αν σκοντάφτετε πάνω τους κάθε φορά που μπαίνετε η βγαίνετε απο το σπίτι.Γι αυτό κάντε πάντα μια σοβαρή έρευνα αγοράς και μετά αυτοσχεδιάστε.

8.Χωρίς μέτρημα
Ο τέλειος καναπές με το μοντέρνο σχήμα.Μόλις τον είδατε τον ερωτευτήκατε.Δυστυχώς όμως τον αγοράσατε με υπολογισμούς διαστάσεων κατά προσέγγιση,χωρίς να αναρωτηθείτε στιγμή αν χωράει στο σημείο για το οποίο τον προορίζατε.Έτσι,όταν ο καναπές έφτασε στο σπίτι ''μπούκωσε'' όλο το χώρο και σας δυσκολεύει να κάνετε τις στοιχειώδεις κινήσεις.Την επόμενη φορά μετρήστε σχολαστικά,πάρτε τις ακριβείς διαστάσεις των επίπλων που σας άρεσαν και όταν επιστρέψετε στο σπίτι βγάλτε ξανά το μέτρο και σημαδέψτε στο δάπεδο τις διαστάσεις των επίπλων για να τις δείτε εφαρμοζμένες στον χώρο σας.

9.Άβολα έπιπλα
Μην ντραπείτε να δοκιμάσετε ξανά και ξανά τα έπιπλα που είναι υποψήφια για αγορά.Καθίστε,ξαπλώστε,απλωθείτε,βολευτείτε.Νιώθετε αναπαυτικά;Αν η απάντηση είναι αρνητική,είναι φανερό ότι τα συγκεκριμένα κομμάτια δεν περνούν το τεστ καταλληλότητας.

10.Τηλεόραση
Δεν χρειάζεται να είναι το κέντρο του σύμπαντος ούτε του καθιστικού σας.Ίσως είναι προτιμότερο να αντικρίζεται ένα έργο τέχνης,κάποιον πίνακα ζωγραφικής και όχι αναγκαστικά μια μαύρη οθόνη.

11.Τζάκι στη λάθος θέση
Αν δυσκολεύεστε να οργανώσετε γύρω απο το τζάκι ένα σωστό καθιστικό προφανώς το τζάκι σας τοποθετήθηκε σε λάθος θέση.Θα πρέπει να τοποθετήσετε τα έπιπλα σας όπως υπαγορεύουν οι συντεταγμένες του δωματίου και να φροντίσετε ώστε η θέση των καθισμάτων να εξασφαλίζει ικανοποιητική οπτική με τη φωτιά.

12.Ακαταστασία
Τσάντες,κλειδιά,μπουφάν,παπούτσια,φυλλάδια,delivery.και αποδείξεις.Δεν είναι ανάγκη η εικόνα ενός σπιτιού να είναι αυτή της μόνιμης ακαταστασίας.Συμμέτοχοι στην αίσθηση ακαταστασίας είναι επίσης τα διάφορα καλώδια,οι μπαλαντέζες και τα πολύμπριζα.Εξαφανίστε τα!Αν οι πρίζες δεν έχουν προβλεφθεί στα σωστά σημεία εκ των προτέρων τότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εγκλωβίσετε τα καλώδια μέσα σε διαχωριστικούς σωλήνες η να τα στερεώσετε κατά μήκος του τοίχου

13.Ντουλάπες
Σύμφωνοι,ποτέ δεν είναι αρκετές αλλά πόσο αναγκαία μας είναι στα αλήθεια όλα αυτά που συσσωρεύονται με τα χρόνια;Ένα ξεσκαρτάρισμα απο καιρού εις καιρόν βάζει όριο στα παλιά ρούχα και παπούτσια.Μετά την αποσυμφόρηση,το δεύτερο βήμα είναι η σωστή οργάνωση των χώρων αποθήκευσης.Τα συστήματα που διατίθενται στην αγορά προσφέρουν οικονομικές προτάσεις sur mesure που αξιοποιούν και το τελευταίο κυβικό εκατοστό απο τα ντουλάπια της κουζίνας και τη κρεβατοκάμμαρα ως το πιο μικρό wc η λουτρό.

14.Ακατάλληλος φωτισμός
Ψυχρό φως που δε κολακεύει και τόσο τα αντικείμενα είναι ικανό να καταστρέψει την καλύτερη διακόσμηση.Προτιμήστε περιμετρικό φωτισμό με επιτραπέζιες η επιδαπέδιες λάμπεςκαι απλίκες παρά μόνο ένα κλασικό κεντρικό πολύφωτο.Πολύ καλη λύση αποτελούν οι κρυφοί φωτισμοί και οι ροοστάτες(ντιμερ)οι οποίοι ρυθμίζουν την ένταση του φωτός.

15.Υφάσματα και ριχτάρια
Τα πολύ ανοιχτόχρωμα υφάσματα και χαλιά σε ένα οικογενειακό καθιστικό,απο όπου παρελαύνουν καθημερινά ορδές φίλων αποδεικνύονται καταστροφή απο την πρώτη βδομάδα, ενω στο μαύρο ''γράφει'' και το παραμιρό σκουπιδάκι η ψίχουλο.Εμπιστευτείτε το εκρού μπεζ,το γκρι σταχτί,το καφέ και το χρώμα του σπάγκου για σκληρή καθημερινή χρήση.Τα ριχτάρια επίσης είναι μια δεδομένη λύση,αρκεί να ακολουθούν τις αποχρώσεις των υφασμάτων επίπλωσης  και να στρώνουν όμορφα.

16.Χαλιά
Οι κλασικές μπουχάρες και τα ανεκτίμητα περσικά χαλιά ταιριάζουν σε πολύ συγκεκριμένα στυλ.Ομοίως τα μεταξωτά,παστελ κινέζικα χαλιά αλλά και τα εκκεντρικά pop η pop art κομμάτια.Ιδανικά το χαλί πρέπει να προσεγγίζει χρωματικά το δάπεδο αφου είναι αναπόφευκτα φυσική συνέχεια του.Προτού καταλήξετε στο μέγεθος του χαλιού βεβαιωθείτε πως θα τοποθετηθεί σωστά σε χσχέση με τα έπιπλα σας.Για παράδειγμα τα έπιλα πρέπει να πατάνε επάνω στα χαλιά.Σε αντίθετη περίπτωση χρειάζεστε μεγαλύτερης διάστασης χαλί.

17.Δεν κρατάμε όλα τα παλιά
Μπορεί κάτι να είναι αυθεντικό vintage αλλά ίσως να πρέπει να το αποχωριστούμε αν δεν χωράει στο καινούριο σπίτι.Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και οι απαιτήσεις εχουν αλλάξει .

18.Μικρά δωμάτια-μεγάλα έπιπλα
Στον βωμό ενός υπέρδιπλου κρεβατιού θυσιάζεται καη λιγοστή ελευθερία κινήσεων σε ένα μικρό δωμάτιο.Προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα και αφαιρέστε περιττούς όγκους επιλέγοντας αναλαγικά με το μέγεθος του χώρου σας.Έτσι θα κερδίσετε χώρο και θα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

19.Όχι στα μπαλκόνια αποθήκες
Δεν είναι ούτε πλυσταριά ούτε σημεία συγκέντρωσης περιττών και αχρήστων.Ακόμη και το πιο μικρό μπαλκόνι αποτελεί συνέχεια του χώρου μας.Φροντίστε το,τοποθετώντας φυτά που θα εξασφαλίσουν την ιδιωτικοτητα σας σε στιγμές χαλάρωσης.Προσοχή στα τεντόπανα που θα τα βλέπετε καθημερινά,μακριά απο τα τρικολορε φλοραλ και εμπριμέ που θα τα έχετε βαρεθεί απο τον πρώτο κιόλας χρόνο.

20.Βιαστικές κινήσεις
Δεν είναι ανάγκη να κάνετε τα πάντα γρήγορα,ακόμα και αν βιάζεστε να τελειώσετε και να μπείτε στο καινούριο σας σπίτι,οι βιαστικές κινήσεις θα σας οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις που θα χρειαστούν εν τέλει πολυ περισσότερο χρόνο και κόπο για να διορθωθούν.Τα σπίτια μοάζουν με κήπους που χρειάζονται τον χρόνο τους για να ανθίσουν,μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής που ολοκληρώνονται σταδιακά.